UPK:n vahvuudeksi on usein mainittu kyky katsoa tulevaan. Ei ole yksi eikä kaksi asiaa, joiden suhteen olemme olleet kaukaa viisaita. Pahantahtoisat toimijat saattavat sanoa sitä hyväksi tuuriksi vain, mutta me tykkäämme kutsua sitä ammattitaidoksi. Meillä on tulevaisuuteen luotaava röntgenkatse.

Tehokkaat businesssilmät katsovat aina villisti kieroon. Jokaiseen asiaan saadaan kaksi näkökulmaa, joskus useampikin. Ja nimenomaan tässä piilee kyky valottaa tulevaa: kun vertikaalinen ja horisontaalinen ymmärretään luovasti, eikä absoluuttisina totuuksina, tästä seuraa, että aika ja paikka menettävät osan merkityksestään - ainakin suhteellisessa mielessä. Viimeviikkoisten neuvottelujen perusteella voidaan sanoa, että on vain (suhteellisen) ajan kysymys, milloin myös muutamat muut nimeltämainitsemattomat suurtoimijat ymmärtävät tämän, ja se on menoa sitten suoraapäätä viidakkoon.

Taistelu muuttaa luonnettaan, puhutaan ehkä finanssialan sissisodasta. Sissisota, kuten tiedämme, ei tunne perinteisiä koordinaatteja. Maailma ympärilläsi muuttuu.

UPK kumppaneineen on nähnyt tämän jo kauan ja kaukaa. Se tekee meistä alamme rautaisen ammattilaisen.