Kun kehityskeskustelu kolkuttaa ovella, kysyy moni ihminen, miten siihen pitäisi suhtautua? UP-konserni tarjoaa Teille uuden näkökulman.

Oikeastaan koko kehityskeskustelubuumi perustuu väärään oletukseen bisneksen luonteesta. Se perustuu oletukseen yhteisestä työpanoksesta, kun johtamisen nykyoppien mukaan mitään yhteistä panosta ei oikeastaan ole olemassakaan. On Sinun oma panoksesi; tätä vastuuta et voi ulkoistaa. Ajatuksen varassa lepää UP-konsernin kehityskeskustelupolitiikka. Tai oikeastaan se, miksi sitä ei ole.

Toimintamme vaatii päättäväisyyttä ja johdonmukaisuutta myös silloin kun johtopäätökset sotivat vanhoja ajattelumallejamme vastaan. Intuitio kertoo kehityksen olevan tulevaisuuteen suuntautuvaa, mutta itse asiassa näin ei ole. Kehitys perustuu aina johonkin mittariin, joka on luotu - ei huomenna vaan - eilen, ja juuri tästä syystä kehitys on luonteeltaan aina taaksepäin katsovaa. Vain eilispäivän mittari voi todeta jonkin muutoksen kehitykseksi. Tätä ilmeistä ristiriitaa ei muodikas kehityskeskusteluhybris tavoita.

UP-konserni sanotuu irti orjallisesta kehitysajattelusta ja ehdottaa kokonaan uudenlaista businessparadigmaa. Tästä tulemme kertomaan lisää tulevissa juttusarjamme tulevissa osissa.